Mijn verhaal - deel 2

Vorige week las je in mijn blog hoe mijn leven in 2017 volledig veranderde. Nog niet gelezen? “lees hier. Eind 2018 liep ik vervolgens mijn eerste ultratrail ‘de Bello Gallico’. Het was één van mijn eerste hoogtepunten. Ik liep deze met veel pijntjes en kwaaltjes. Tot ik Theo tegenkwam en er weer een nieuwe wending kwam in het nieuwe ‘ik’ zijn.

Just Because My Path Is Different, Doesn't Mean I'm Lost.

mijn vervolgverhaal

Begin 2019, een paar maanden na de Bello Gallico, gingen we met een groepje van 4 naar de Ardennen voor een training van 40km doorheen de Belgische heuvels.  Dit zou de zwaarste run tot dan toe voor mij worden, maar ook een totaal onverwachte wending die mijn leven voorgoed zou veranderen. Bij de aankomst, totaal uitgeput en pijn over mijn hele lichaam, stapte Theo naar mij toe en zij: “Het is toch normaal dat je nu overal pijn hebt en helemaal verzuurd bent, als je dode voedingstoffen nuttigt!” Ik begreep er niks van en na een lang gesprek op de terugweg in de auto, besloot ik om mij daar in te gaan verdiepen. Dit waren mijn eerste stappen in het veganisme.

I took the one less traveled by, And that has made all the difference

Na wat opzoekwerk, besloot ik om eens een weekje geen dierlijke producten te eten en drinken. Dus geen vlees, zuivel, kaas en eieren. Bij wijze van experiment wilde ik dan ook elke dag gaan lopen, om te ervaren of ik wel degelijk een verschil zou voelen. Het resultaat was spectaculair want na 1 week voelde ik al een enorm verschil tijdens het lopen, maar ook mijn herstel na een training verliep beter. Een week plantaardig leven werden 2 weken, dan een maand... ik werd niet alleen fysiek beter, maar ook mentaal veranderde er iets met mij. Ik ervaarde minder stress, vond meer rust en voelde me stukken lichter! Toen ik mij ging bezighouden met het morele van veganisme werd mij ook duidelijk waarom ik mij zo begon te voelen... maar dat is natuurlijk een heel ander verhaal.

Life is either a daring adventure or nothing at all

mijn vervolgverhaal

Dat brengt mij tot nu, mei 2020. In de afgelopen 3 jaar heb ik heel wat geleerd, gevallen en weer opgestaan... oude vrienden en collega’s vaarwel gezegd, nieuwe mensen ontmoet.. Oude jobs achter mij gelaten en aan nieuwe uitdagingen begonnen... meer rust gevonden in mezelf, minder frustraties naar anderen... of het nu allemaal met het lopen te maken heeft, wie kan dat met zekerheid zeggen? Maar ondertussen loop ik al meer dan 450 dagen op rij en het veganisme is meer dan belangrijk geworden voor mij. Ik ben niet alleen uiterlijk een ander iemand geworden, maar vooral innerlijk heb ik meer mezelf gevonden.

All information is good, even when it is bad

Voor wie meer wilt weten over sporten en plantaardig leven kan ik de documentaire “The Game Changers” (Netflix) aanraden.  Als je je ook wat meer wilt verdiepen in de gezondheidsfactoren, is “What the health” (Netflix)  een topper.

Voor het morele zijn er heel wat interessante docu’s, zoals: “Cowspiracy” en “Earthlings” of volg mijn persoonlijke FB pagina “The Vegan AV Runner”.

Tony Kavse

12 May 2020