Een Duivelse uitdaging

Lockdown, semi-lockdown, noem het hoe je wil. Ondertussen lijkt het wel een eeuwigheid geleden dat er nog leuke sportevenementen georganiseerd werden. Corona blijft de sportwereld teisteren met onzekerheden en massale annulaties als gevolg. Dan gaan we maar op zoek naar andere uitdagingen!

Een Duivelse uitdaging

2020, zou het jaar worden waarin ik mijzelf nog meer wou uitdagen. Omwille van de onzekerheid in de sportwereld werd ik plots nog meer afhankelijk van mijn individuele running streak om voldoende kilometers in de benen te krijgen.

Gelukkig schieten er sinds de eerste lockdown uitdagingen als paddenstoelen uit de grond. Mijn eerste uitdaging was in april "the lockdown challenge", hier heb ik mij toch 30 dagen kunnen uitleven waardoor ik veel kilometers getraind heb.

In oktober kon ik dan eindelijk nog eens meedoen aan een kleinschalig evenement. "Into The Woods" waar ik voor de eerste keer in mijn leven +100 kilometer gelopen heb. Een super ervaring was dat! (mijn verhaal hierover kan je hier lezen).

De volgende uitdaging zou de Bello Gallico worden, een trail van maar liefst 100 miles (160 kilometer). Ik keek hier enorm naar uit, had veel kilometers getraind en zag het helemaal zitten! Helaas heeft ook dit evenement moeten bezwijken aan de strenge voorwaarden van de overheid en kon het dus niet doorgaan. Opnieuw een zware domper om te verwerken, maar dan kwam er uit onverwachtse hoek ineens een wel zeer uitdagende challenge. Op facebook werd ik door Marek Vis uitgenodigd voor de "Duivelse uitdaging"

Beste lopers/loopsters,

Het is weer zo ver een Duivelse Uitdaging om in vorm te blijven nu alle wedstrijden geschrapt zijn. Keuze uit vier uitdagingen:

Duiveltje 444k, 26 afstanden
Den Duivel 666k, 30 afstanden
Dikke Duivel 777k, 31 afstanden
Dwaze Duivel 999k, 35 afstanden

Start: zaterdag 07 november 00:00 uur
Einde: donderdag 31 december 23:59 uur
Totaal 55 dagen

Na het lezen van de spelregels, kreeg ik er al meteen heel erg veel zin in! Natuurlijk zou ik mezelf geen eer aandoen als ik niet voor de zwaarste uitdaging zou gaan: De Dwaze Duivel, 999 kilometer verdeelt over 35 afstanden / trainingen.

Ondertussen zijn we al even bezig en gaat alles naar behoren, maar het is niet enkel het aantal kilometers lopen wat uitdagend is. Het organiseren en de combinatie met privé en werk maakt het extra zwaar. Daarnaast is er ook nog eens de opgelegde avondklok die een eventuele nachtloop onmogelijk maakt. Voor de ultra lange afstanden had zo een nachtloop toch handig geweest..

Tijdens het lopen, geniet ik van de prachtige natuur die we hebben in Belgisch Limburg, hieronder wil ik jullie graag laten meegenieten!

De "Dwaze Duivel" houdt in dat je "Duiveltje" loopt. (444 kilometer verspreid over 26 verschillende afstanden). Daarbovenop komen dan nog 9 extra afstanden voor mij om aan de 999 kilometer van de "Dwaze Duivel" te geraken. Die 9 extra afstanden bedragen dus samen 555 kilometer, zwaar genoeg? Voor mij niet! Ik loop elke dag (zie blog runner streak) , ondertussen al 663 dagen op een rij. De bedoeling van de "Dwaze Duivel" is dat je de 35 afstanden loopt op 55 dagen (999 kilometer), maar ik wil proberen om de 35 afstanden te voltooien in 35 dagen. Kan je nog volgen? Dat wil dus zeggen 999 kilometer in 35 dagen. In onderstaande tabel zie je alle afstanden die gelopen moeten worden.

Een Duivelse uitdaging
de afstanden in het groen zijn de afstanden die je moet voltooien voor de uitdaging: "Duiveltje 444", voor de "Dwaze Duivel" komen er nog de 9 afstanden bij die in het rood staan.

Bij het schrijven van deze blog heb ik ondertussen al 22 afstanden van de 35 gelopen met in totaal 438 kilometer. Lang niet slecht, maar het zwaarste moet nog komen. De afstanden 46km, 55km, 66km, 74km, 85km, 90km en 100km moeten nog gelopen worden, geen makkelijke opgave dus.

Lichamelijk gaat het voorlopig nog goed, maar de tijdsnood begint problematisch te worden. Elke afstand onder de 40 kilometer is nog redelijk eenvoudig te combineren met werk, maar de langere afstanden vraagt toch een vrije dag en wil het nu net zo zijn dat ik door mijn verlof zit voor dit jaar... oeps! Maar goed, problemen zijn er om opgelost te worden hé, dus we zien wel.

Omwille van die reden plan ik op 12 en 13 december een 2-daagse ultraloop van 175 kilometer, toevallig het weekend dat normaal de Bello Gallico zou plaatsvinden. 2 vliegen in één klap dus!

De bedoeling is dat ik op de eerste dag 's morgensvroeg vertrek voor een tocht van 100 kilometer richting Oud-Heverlee richting Chris. Chris is de organisator van "Into The Woods" waar ik kan overnachten. Hopelijk ben ik dan de volgende ochtend voldoende gerecupereerd voor de terugreis van 75 kilometer.

Dat moet toch wel echt het toppunt van deze "Dwaze Duivel" uitdaging worden! Voor mij persoonlijk een ongeziene afstand voor op 2 dagen te lopen, maar ik kijk er wel erg hard naar uit.

Hieronder kan je alvast enkele screenshots zien van de afstanden die ik reeds gelopen heb.

Voor de geïnteresseerden die willen weten of ik het tot een goede einde ga brengen, kunnen mij dag per dag volgen op mijn facebookpagina.

Natuurlijk kom ik binnenkort met een tweede deel hoe het vervolg van deze dwaze duivelse uitdaging is afgelopen!

Tony Kavse

29 novembre 2020