Christof De Schaepmeester
  • Woonplaats: Gent (België)
  • Sport: Hardlopen, Trailrunning, Wielrennen
  • Specialiteit: Trailrunning
  • Persoonlijke Records: 5km: 18’51 - 10km: 38’47” - 1/2 Marathon: 1u28’50” - Marathon: 3u07’57”

Succes bepaal je zelf. Spiegel je niet aan andere hardlopers maar bepaal voor jezelf welke prestaties succesvol zijn.

Hoelang beoefen je de sport al?

In 2015 begon ik regelmatiger te lopen als voorbereiding op enkele alpine tochten, langzaam begon zo mijn aandacht te verschuiven van Alpinisme naar het Trailrunnen. Sinds de zomer van 2016 ben ik pas echt in “het trailrunning wereldje” terecht gekomen.

Wat is je favoriete training?

Het liefste ga ik gewoon hardlopen ergens hoog in de bergen maar daarnaast hou ik ook wel van intervaltrainingen op de atletiekbaan. Recht toe, recht aan, gewoon knallen.

Heb je een vast ritueel voor een wedstrijd?

Neen eigenlijk niet, ik hou er echt van om wedstrijden op te zoeken met vrienden in het buitenland of op leuke locaties. Vaak ben ik de dag ervoor gewoon druk bezig met het ontdekken van de omgeving en/of plezier maken met de vrienden. Dit kost mij misschien wat rust maar helpt mij om ontspannen aan de start te komen en dat is minstens even belangrijk

Wat is je favoriete wedstrijd?

Zonder twijfel UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc)

Heb je nog een bepaald doel?

Ik zou het lijstje prestaties waar ik fier op ben graag aanvullen met de Western States Endurance Run, nog zo een epische 100 mijl wedstrijd in het trailrunning wereldje. Daarnaast wil ik eens focussen op de marathon en een sub 3u afvinken.

Op welke prestatie ben je het meeste fier?

Het finishen van de UTMB (2019) en Diagonale des Fous (2018), beide zijn ultra trails van +/-170km met 10.000m hoogteverschil in uitdagend terrein. De fysieke maar vooral mentale kracht die ik daar in mijzelf heb ontdekt zijn van onschatbare waarde. Daar ben ik best fier op.

Persoonlijke boodschap?

Succes bepaal je zelf. Spiegel je niet aan andere hardlopers maar bepaal voor jezelf welke prestaties succesvol zijn. Het finishen van een 10km loopevent is voor de gemiddelde medemens geen evidentie en mag je dus zeker als sportief succes zien. Leg de lat niet te hoog maar wel net hoog genoeg om jezelf uit te dagen en steeds je grenzen een beetje te verleggen. Geniet bewust van je prestaties en put er de mentale kracht uit om ook naast het sporten een succesvol level te leiden. Je kan mij volgen op Instagram christof_runs_the_world of op Facebook.

17 oktober 2022