70+ en mijn eerste hardloop uitdaging

Wat is er nog leuker dan de eerste wedstrijd, twee dagen na je 70e verjaardag, te lopen in je eigen stad? Nog leuker wordt het als het buitenspelen de Sint Pietersbear Trail betreft in nagenoeg de achtertuin. Nu ben ik 70+, maar ik blijf hardlopen!

Corona

Corona heeft ons lang genoeg het wedstrijdgevoel onthouden met bijbehorende adrenalinekick. Bearsports organisatie heeft genoeg voorzorgsmaatregelen genomen om ook als 70+ op een verantwoorde manier te kunnen deelnemen. De voorhoofd temperatuurmeting en gespreide start zijn voor de deelnemers geen enkel probleem. We zijn al blij dat we weer mogen en voelen ons zoals koeien die in het voorjaar vanuit de winterstal de weiden in mogen.

70+ verassing

Mijn verrassend 70ste verjaardagsfeestje was eergisteren, een vrienden Social run (met corona afstand) en ingetogen nazit. Veel conditionele hinder heb ik niet van alle festiviteiten en welgemutst fiets ik door een zonnig Maastricht naar de Enci groeve waar “The Groove One” wordt gehouden met het liedje “Sjiek is miech dat” in mijn hoofd.

70+
Jo in actie tijdens de Sint Pietersbear Trail

De eerste wedstrijd als 70+

Ik start op de langste afstand (33km/1000hm) en dat betekent 2x de Observant op handen en voeten beklimmen. De eerste kilometers gaan door een on-Nederlands landschap, de voormalige Enci groeve waar jarenlang mergel is gewonnen en nu in de natuur een apart landschap is ontstaan. Ook de mooie tuinen van Chateau Neerkanne zitten deze keer in de route.

We zijn samen met de 18km lopers op pad en ik maak een praatje links en rechts met bekende en onbekende. De vele felicitaties onderweg doen me goed. Ik loop bij de eerste dames van de lange afstand en heuvelop heb ik het nakijken. Mijn sterkste wapen is ervaring met de lange adem en gaande weg loont mijn energiezuinig lopen. Ik kom weer terug en sterker nog, de diesel draait steeds beter.

De route is dit jaar zonder het ‘Belgische deel’, dat maakt dat er minder asfalt en meer onverhard genoten mag worden. Bij de finish maak ik spontaan een hoge zijwaartse plank.

70+

Mijn 33km verjaardagscadeau zit er na netto sub 3 uur op (12e plaats mannen) en mag me 1e M70 noemen. Deze klassering was niet moeilijk want ik was blijkbaar de oudste en enige deelnemer.

Voor de statistieken, ook bij de categorieën M65, M60, M55 en M50 was mijn tijd voldoende voor een 1e stek.

Belangrijker dan tijden en plaats is het genieten dat we nu weer kunnen.

Complimenten aan Bearsports en vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. #frontrunner #asics #trabuco #feeltorun #ronforrun

Veer Zien Us
Sportieve Groeten

Jo Schoonbroodt

20 septembre 2020