1000 Dagen op rij lopen, wat een prestatie!

1000 Dagen op rij lopen, wanneer is hij dan gestart? Wel op 9 februari 2019 begon Tony Kavse met zijn running streak. Ondertussen zijn we 1000 dagen verder en Tony loopt nog steeds elke dag! En nee hoor, na zijn 1000ste streak is hij nog steeds niet gestopt. Hoelang gaat hij door? Wat wil hij er mee bereiken? Ik kreeg de kans om het hem allemaal te vragen. (Wat is een running streak, dat lees je hier).

Tony, via GoDare (deel 1&deel 2) gaf je ons al een diepere inkijk op je ziel. Je motivatie om te starten met eerst wandelen en vervolgens lopen, en nu sta je daar te pronken! 1000 dagen op een rij gaan lopen. Ik kan het niet anders omschrijven, wat een metamorfose, wat een prestatie!

Tony, bedankt voor je tijd! Wat een hoop kilometers heb jij er de afgelopen 1000 dagen op zitten! En dat zonder blessures, wauw! (voor de nieuwsgierige, onderaan het artikel lees je hoeveel kilometer Tony in totaal liep de afgelopen 1000 dagen).

1000 dagen op rij lopen, Tony je bent een crack! Had je zelf ooit gedacht dat je dit zou halen?

  • Absoluut niet! De running streak was zelfs niet echt gepland. Ik herinner mij dat ik op een gegeven moment een melding kreeg van Garmin Connect dat ik de badge had verdiend: “loop 10 dagen op rij zonder rustdag”. Op dat moment besliste ik dan ook om gewoon verder te doen tot ik geen zin meer had of tot dat ik een blessure zou oplopen. Wat begon als een soort experiment of statement is uitgedraaid op een gezonde verslaving.

Hoe kijk je terug op de afgelopen 1000 dagen? Heb je momenten van zwaktes gekend?

  • Elke dag lopen heeft zo zijn uitdagingen. Niet alleen het lopen op zich, maar alles wat er bij komt kijken. combineren met werk en gezin, heb ik voldoende tijd? Laten de weersomstandigheden het toe? Laat mijn lichamelijke toestand het toe? Er zijn talloze momenten geweest dat ik liever in de zetel ging zitten om te ontspannen of wat langer in mijn bed bleef liggen. Maar ondanks dat alles, vond ik altijd wel ergens de motivatie om mijn schoenen aan te trekken en te vertrekken.

We gaan nog eens even terug naar het begin, in 2017 veranderde jouw leven. Kan je nog eens beschrijven hoe je je toen voelde?

  • Na mijn rookstop eind 2016 rolde ik richting burn-out en begin 2017 was het prijs. Ik woog toen ongeveer 30kg meer als nu, mijn lichamelijke toestand was niet optimaal en ik kon mijn stress nog amper de baas. Na een bloedonderzoek met zeer slechte bloedwaarden besliste ik meteen dat mijn leven moest veranderen. De volgende dag trok ik mijn wandelschoenen aan, oortjes in met motiverende muziek en wandelde in de vrieskou mijn eerste 2 kilometer. Stik kapot maar voldaan! Ik voelde toen dat het mij goed deed. Wandelen werd snelwandelen, snelwandelen werd joggen en joggen werd 1000 dagen op een rij lopen!

Sorry Tony dat deze foto nog eens naar bovengehaald wordt. Maar onderstaande foto zegt meer dan 1000 woorden. Wij kunnen alleen maar chapeau zeggen voor jouw metamorfose sinds 2017.

1000 dagen op een rij lopen

Tijd vliegt, maar ongelofelijk hoe 1000 dagen op een rij lopen zoveel met jou gedaan heeft! Wat ging er door je heen tijdens de 1000ste loop?

  • Dat is moeilijk te beschrijven! Elk loopje doet wel iets met mij omdat het bijna een soort van meditatie is geworden. Net zoals bij elke andere mijlpaal werd ik overspoeld met verschillende emoties  bij deze 1000ste run . Trots en gelukkig, maar vooral dankbaar dat ik zo lang heb kunnen en mogen lopen. Soms dwaalde ik wat af op de wat minder positieve herinneringen, maar dat kan ik gelukkig snel van mij afzetten. De mix van al die verschillende gevoelens maakten mij wat emotioneel en ik liet zelfs een traan halverwege mijn jubileumrun.

Vertel nog eens wat meer over die 1000ste loop? Je hebt er een unieke ervaring van gemaakt heb ik begrepen?

  • Ja, na lang nadenken en zoeken had ik de ideale omgeving gevonden om mijn 1000ste te gaan lopen. Ik had een 3-daagse geboekt in de Moezelstreek in Duitsland. Dus ook mijn 999ste en 1001ste run heb ik daar gelopen. Maar ‘de run’ werd een ultra doorheen de met wijnstokken bedekte heuvels van Zeltingen. Het was een mistige en vochtige ochtend bij vertrek en na 8km is het onophoudelijk beginnen regenen. Op 25km bereikte ik het hoogste punt en daar was het zo koud dat ik mijn handen niet meer kon bewegen. Gelukkig begon dan de afdaling en kwam na 35km de zon er door. Geleidelijk warmde ik wat op en na 47km en de magische 1000 hoogtemeters kwam ik uitgeput, maar voldaan aan bij de finish. Deze zal ik niet snel vergeten.

De vraag die op ieders lippen brandt, hoelang ga je hier nog mee door?

  • Die vraag stel ik mij ook dikwijls. Maar net als in het begin van mijn streak denk ik er niet te veel over na. Ik blijf gewoon doorgaan zolang ik het lichamelijk aankan, maar ook zolang alle factoren het mij toelaten om dagelijks een rondje te gaan genieten. Niets moet, maar alles kan en mag.

Heb je ook ambitie om een ‘echte’ wedstrijdloper te worden of gaat het jou vooral om het genieten? Want elke sporter heeft toch een doel voor ogen wat hij/zij wil bereiken. Wat is dat voor jou?

  • Ik heb reeds heel wat wedstrijden gelopen, vooral trailruns in de Ardennen. Maar mijn ambitie was nooit een podiumplaats. Ik heb reeds vele uitdagingen achter de rug en ben ook steeds op zoek naar iets nieuw. De laatste maanden merk ik dat mijn snelheid ook beduidend de hoogte is gegaan, dus wie weet? Misschien durf ik ooit wel eens een wedstrijd te lopen om zelf in de prijzen te vallen.

Heb je nog een boodschap voor de lezers?

Doe vooral waar je je goed bij voelt. Geniet van elke activiteit die je doet, want er zijn genoeg mensen die wegens blessure of dergelijke niet kunnen doen wat jij doet. Wees daarnaast ook gewoon trots op jouw prestaties. Ben je nu een snelle loper of loop je traag, dat maakt op zich allemaal niets uit. Door jezelf steeds te vergelijken met andermans prestaties, ga je je eigen kwaliteiten wat vergeten.

Dankjewel Tony voor dit boeiende verhaal! We rekende even uit, de afgelopen dagen liep je in totaal 11.812,4 kilometer. Daar geraak je toch al tot in Zuid-Korea mee! Zien we jouw binnen 1000 dagen daar opnieuw voor een volgend interview voor streak run 2000? :D

Veel succes en geniet van al je loopjes!

Wil je Tony zijn verhalen op de voet volgen? Hier kan je hem volgen.

Stijn Witters

12 novembre 2021