David Mathijs a.k.a Tovo Trix
 • Woonplaats: Maaseik (België)
 • Sport: Hardlopen
 • Specialiteit: Marathon
 • Persoonlijke Records
  • marathon: 3u04'11"
  • 1/2 marathon: 1u21'13"
  • 10 miles: 1u01'32"
  • 10 kilometer: 37'11"
  • 5 kilometer: 17'56"
  • Langste afstand gelopen: 51 kilometer

Waar een wil is een weg!

Hoelang beoefen je de sport al?

8 jaar geleden, eind 2015, ben ik gestart met lopen en even laten nam ik ook deel aan mijn eerste loopwedstrijd. Dit was de Bilzen Run in het voorjaar van 2016. Al snel schakelde ik over naar de marathon en in 2017 maakte ik mijn debuut op de mythische afstand, ondertussen heb ik er nu al 10 voltooid. 

Wat is je favoriete training?

Tempotrainingen doe ik het liefst. De afwisseling van snelle blokken met hier tussen wat rust vind ik zeer aangenaam. Daarnaast kan ik ook genieten van een rustige duurloop. 

Heb je een vast ritueel voor een wedstrijd?

Toch wel, een goede opwarming vind ik essentieel. Of het nu een kleine of grote wedstrijd is, hier ben ik wel bewust mee bezig. Ondanks elke keer een stresserend bezoekje aan het toilet probeer ik ook te genieten van het moment. Ik probeer daarom voor de start toch wel enkele sfeerfoto's te maken zodat ik achteraf het moment kan koesteren. 

Wat is je favoriete wedstrijd?

Goh, dan kom ik toch snel uit bij de langere afstanden. Enerzijds omdat dit mijn specialiteit is, maar anderzijds vind ik het ook gewoon leuk om een 1/2 of volledige marathon te lopen. 

Heb je nog een bepaald doel?

Ja! Aan doelen geen gebrek op dit moment. Vorige maand probeerde ik na een vlekkeloze voorbereiding voor een sub 3u te gaan op de marathon, helaas zonder succes. Maar de aanhouder wint, dus dit doet zal ik blijven nastreven. Alvorens dit doel aan te vatten, ga ik dit jaar voor het eerst deelnemen aan de Hel van Kasterlee. De zwaarste duatlon ter wereld zeggen ze dus ik ben benieuwd. Tenslotte zou ik graag ook mijn Ultra PR verbeteren. Lichamelijk voel ik mij het beste bij lange afstanden dus ik ben benieuwd hoever ik kan lopen aan één stuk. 

Op welke prestatie ben je het meeste fier?

Dat blijft dan toch wel mijn Persoonlijk record op de marathon, wat ik liep in Eindhoven. Ik heb toen al eens kunnen proeven van de magische 3 uur grens met een tijd van 3u04'11".

Persoonlijke boodschap?

Sport tegen jezelf en probeer zo de beste versie te worden van jezelf en kijk niet te veel naar andere. Blijf in je dromen geloven!

Wil je de verhalen van David, a.k.a Tovo Trix graag volgen? Volg hem dan zeker op Instagram of Strava

22 novembre 2023